یکی از طولانی ترین دوران حکومت پادشاهان قاجار متعلق به ناصرالدین شاه بود چنانکه وی از سال 1264 ق/ 1847م. پس از مرگ محمدشاه تا سال 1313 ق/ 1895 م. که به وسیله میرزا رضا کرمانی به قتل رسید، یعنی حدود پنجاه سال پادشاهی نمود.
رضاشاه از سالهای 1312ش به بعد، که به مستبدی مطلقالعنان بدل گردید، مایل به نابودی هر کانون قدرتی جز خودش گردید و در ایجاد حکومت اختناق و وحشت، حتی به نوکران خود نیز رحم نکرد و بیرحمانهترین جنایتها را علیه نزدیکترین معتمدان و دوستان خود صورت داد.
ایرانیان از دیر باز به غذا خوری نه به عنوان صرف غذا و سیر کردن شکم،که به عنوان یک گردهمایی و نشست و برخاست نگاه داشته اند.غذا خوردن به عبارتی یک رخداد اجتماعی محسوب می شده و به همین دلیل رستوران داری و قهوه خانه داری جزو مشاغل و کسب و پیشه قشر متوسط جامعه بوده است
مظفرالدین شاه قاجار که مانند دیگر شاهان قاجار به شکار علاقمند بود در جریان سفر خود به فرانسه همراه با هیات فرانسوی به شکارگاهی در "لورن" در شمال شرقی این کشور رفت و دست به اسلحه شد.
دندانپزشکی و دندانسازی در ایران تا زمان ناصرالدین شاه قاجار به عنوان یک حرفه تخصصی مطرح نبود تا اینکه وی در سفر دوم خود به فرنگ اولین متخصص دندانپزشک و دندانساز را به ایران آورد.
عکسی قدیمی از دوران قاجار در شبکه های اجتماعی منتشر شده است که کامیون خدمات شهری دوران قاجار را نشان می دهد که در آن کارگران با پای پیاده مشغول کار هستند.
در بالای تصویر عبارت «تعزیه چرخان» به قلم ناصرالدین شاه نوشته شده است. گویا این بانو، یکی از دختران ناصرالدین شاه قاجار بوده که به صورت مناسبتی در اندرونی برای بانوان به تعزیهخوانی میپرداخته است.
روز نهم آبان ۱۳۰۴ در جلسه فوقالعاده مجلس شورای ملی با خلع احمدشاه، ماده واحده انقراض سلطنت قاجار با ۸۰ رأی موافق در مقابل ۵ رأی مخالف به تصویب رسید و حکومت موقت به سردارسپه واگذار شد.
با وجود کماطلاعی برخی از پژوهشگران تهران قدیم و کمبود منابع دربارهی حضور زنان در مجالس «تعزیه» در دورهی قاجار، اما به نظر میرسد زنان آن دوران در چنین مجالسی نقشی چشمگیر داشتهاند؛ به طوری که یک عکس باقیمانده از آن دوران، سندی بر این ادعاست...
"ارنست هولتزر" یکی از پیشگامان عکاسی در ایران به شمار میرود که در طول بیش از سه دهه اقامت در ایران مجموعهای با ارزش از ابعاد مختلف زندگی در عصر ناصرالدین شاه قاجار عکاسی کرد
کتاب «اوراق پراکنده از تاریخ تبریز» تالیف بهروز خاناچی یکی از کتابهایی است که صفحات متعددی را به سوگواری تبریز در ایام محرم همراه با بیان جزئیات برخی ریشههای آن اختصاص داده است. مولف در این کتاب با نگاهی ریزبین به مراسمهای قمهزنی (شاخسی واخسی) در تبریز اشاره کرده است